Muhteşem İkili

Muhteşem İkili

30.01.2023 135

 

30-01-20232021-2022 Öğretim yılında 11.sınıf öğrencileri ile Muhteşem İkili adlı bir Etwinning Projesi hazırladık. Kurucusu olduğumuz bu projeye  birisi Azerbeycandan olmak üzere toplam 11 okul katıldı.  Ayşegül Handemir hocamızın rehberliğinde okulumuzdan 11-A sınıfından Semih Kunt, Fatih Sultan Mehmet Çalışkan, Emre Küçük, Osman Kamil Karaca, Mitat Hamza Dönmez, Hüseyin Can Eryılmaz, 11-B sınıfından Musab Akpınar, 11-D sınıfından Yusuf İslam Varol , Bayram Buğra Erdoğan ve 11-F sınıfından Erhan Yavuz aktif olarak görev aldı.

Gelelim projemizin içeriğine;

 Bildiğiniz gibi felsefe insanlık için vazgeçilmez bir düşünme etkinliğidir. Bu nedenle de bütün bilimlerin çıktığı tek kaynaktır. Her bilim dalı kendi sistemini kurdukça felsefeden ayrılmış ve özgün bir disiplin haline gelmiştir. Bu ayrılma süreci felsefe ile bilim arasındaki ilişki hiç koparmamış aksine düşünce sisteminin merkezini oluşturan Muhteşem İkiliye dönüşmelerini sağlamıştır. Bu proje ile insanlık tarihi boyunca felsefe ile ilgilenen bilim adamlarını ve bilime katkı sağlayan filozofları ele aldık. Bu projeyi yaparken ulaşmak istediğimiz hedefimiz şunlardır:

 

Öğrencilerimizin,

·         Etkinlikler ve teknoloji desteği ile felsefeyle matematik, fizik, kimya, biyoloji ve filoloji bilimlerinin gelişim süreçlerini fark etmelerini sağlamak,

·         Bilgiyi görselleştirebilmelerini sağlamak,

·         Disiplinler arası çalışma alışkanlığı kazandırmak,

·         Araştırmak için sorgulamak, üretmek için farklı bakış açıları kazanmanın önemini kavratmak.

30-01-2023Proje kapsamında öğrencilerimizle bilime de katkısı bulunan 8 filozof belirledik. Yaptığımız anketle her ay 2 farklı filozof ile ilgili  farklı web2 araçları kullanarak çalışmalar yaptık. Aralık ayında başvurusunu yaptığımız Muhteşem İkili adlı projemiz Ocak ayında Cabir bin Hayyan ile ilk çalışmalarına başladı. Her filozofta 3 farklı takım oluşturup her takımda farklı web2 araçları kullandık. Dolayısı ile proje boyunca öğrencilerimiz 20 den fazla web2 aracını kullanmayı öğrendiler. Bilgiyi görselleştirmeyi hedeflediğimiz bu proje de bu konuda amacımıza fazlası ile ulaştığımız bir gerçektir.

11.sınıfların müfredat programına paralel olarak hazırladığımız Muhteşem İkili adlı projemiz eğitsel bilgi ve dijital donanım dışında değerler eğitimi noktasında da  öğrencilerimize çok önemli kazanımlar sağlamıştır. Filozofların hem felsefe hem de bilimde yaptıkları çalışmaları inceleyen öğrenciler kısıtlı imkanlar ile bir çok düşünürün çok önemli çalışmalar yaptıklarına şahit olmuşlar dolasıyla insanın eğer isterse sadece elindeki imkanlarla çok önemli ve faydalı işler yapabileceğini bizzat kendileri ifade etmişlerdir.

Son olarak projeye başladığımız günden itibaren özellikle motivasyonumuzu yüksek tutmak için yaptığı paylaşımlarla bize destek veren okul müdürümüz Burhanettin Söylemez'e de teşekkür ederiz.